Pekka Häkkisen haastattelu LAPOFIL 5/2007 lehdessä:

 

PEKKA HÄKKINEN 60 V

 

 

Pekka Häkkinen täytti 7.12.2007 60v.

Lahden Postimerkkikerho ja LAPOFIL onnittelevat kerhohuutokaupan meklariaan.!

 

Pekka, ja Pekan vanhemmat, asuivat aluksi Marienkadulla ja sitten Hakatorneissa. 50 luvulla muuttivat Myllypohjaan.

Pekka on siis paljasjalkainen lahtelainen, kävi koulunsa aluksi Myllypohjassa sitten Keskilahdessa.

Kauppakoulun kautta työelämään.

Pekka ja Marjatta ovat asuneet nykyisessä kodissaan Siltakujalla Myllypohjassa vuodesta 1991.

Sotaväen Pekka Kävi Kouvolassa Karjalan prikaatin krh:ssa 1966.

Pekka aloitti työelämän puhelinmyyjänä Talousosakekaupassa.

Pekka toimi muutaman vuoden portsarina Salpauksessa ja Praterissa. Tippiä ja tienestiä olisi kyllä tullut mukavasti, mutta säännöllisempi työaika vei Pekan Lahden Väriin ja myöhemmin Mattoyhtymään. Mattoyhtymässä tulikin oltua vuodesta 73 vuoteen 96.

Pekka on toiminut lähes koko työelämänsä sisustuksien parissa. Seuraava työpaikkakin on samaa sisältöä: Puustellissa Pekka suunnitteli ja myi keittiökalusteita. Nyt hän toimii Pintakeskus Ketosella, lattiapäällysteiden tuontifirmassa.

PEKKA LIITTYY LAHDEN POSTIMERKKIKERHOON

Tuo Pekan työaika Lahden Värissä oli tärkeä seikka Pekan postimerkkeilyuralle.. Simolinin Matti oli töissä Suomen Värissä ja kollegat kun tapasivat, niin Matti houkutteli Pekan Lahden Postimerkkikerhoon 1970.

Kerhossa oli silloin (jo silloin) ainakin Pauli Mäkelä, Matti Simolin, Kari Koiranen, Eero Castren, Pekka Taitto, Hannu Massinen, Juhani Siltanen.

Pekka Häkkinen muistaa, että kun nössipoika tuli kerhoon, niin ihmetteli vanhempien jäsenten tärkeän tuntuista asemaa kerhossa ja valtavaa filateelista tietoa. Pekka epäilee, että vieläkin uusi tulokas voi kohdata saanalaiselta näyttävää kerhotoimintaa ja pelkää, että se voi asettaa kynnyksiä kerhoon tulemiselle.

Pekka muistaa 70 –luvun huutokauppoja. Tavaraa oli paljon ja huutaminen vilkasta. Erityisesti hän muistaa, kuinka Kari Koiranen ja Eero Castren kilpailivat. Eivät tainneet aina tietääkään, mistä kisailivat, mutta huutaa piti, ettei kaveri kohdetta saanut ja hinnat taisivat joskus kohota pilviin. No- Oliko se jonkinlaista tulonsiirtoa lahtelaiselle postimerkkeilylle!

Hannu Massinen oli lahden kerhon kerhohuutokaupan pitäjä ennen Pekkaa.

PEKKA HÄKKINEN, KERHOHUUTOKAUPAN PITÄJÄ

Pekka aloitti kerhohuutokaupan pitämisen n. kymmenen vuotta sitten.

Pekka Häkkinen hiukan kritisoi nykyisiä kerhohuutokauppoja: Liian paljon samantyyppistä tavaraa joka kerta ja liian samantyyppinen ostajakunta joka kerta. Taitaa kerholaisilla olla samanlaiset säilökirjat jokaisella. Kerhoillan ohjelmassa joskus voisi huutokauppa alussa, sitten varsinainen muu ohjelma.

Pekka toivoo joka tapauksessa lisää tavaraa myyntiin ja toivoo että mahdollisimman moni kerholainen kokoaisi myyntilistoja.

Tarvittaessa Pekka on koonnut myyntilistoja omasta varastosta.

Viimeksi ollut koko kerhoillan huutokauppa on varmaankin syytä toistaa, mutta markkinointia ja huutokauppapaikkaa sopii miettiä.

 

Tommottinen

 
 

 


KASI PUSSIA FILATELIAA YHTEEN AUTOON

Pekka Häkkisellä on kaupan ammattilaisena taito ostaa filateelisia eriä, jalostaa niitä uusiin myyntieriin lajittelemalla ja myymällä eriä eteenpäin. Lajitteluvaiheessa on sitten hyvä täydentää omia keräilyvarastojaan. Siinä keräilytavassa vaaditaan hyvää kaupallista osaamista ja rohkeutta sekä hyvää filateelista kohteiden tuntemusta. Pekka onkin hankkinut laajan ja tarkan filateelisen tietotaidon itselleen.

Pekka vain hymyilee ja välttelee vastaamasta, kun häneltä kysyy, mistä hän tavaraa ostaa ja minne hän myy. Pitää seurata tilanteita, niitä kyllä tulee koko ajan.

Yksi erikoinen kauppa oli, kun hän vaihtoi kaksi muovikassillista filateelisia kohteita henkilöautoon eikä siinä vaihdossa käytetty rahaa lainkaan. No- myyjälle kohteet olivat nollamarkan arvoisia ja Pekan auto oli viimeistä kertaa katsastettuna, harjoitusralliauton siitä kyllä sai. Ja pussista löytyi jokin ”ihan mukava” kohde.

Pekan kaupallinen ammattitaito on hyödyttänyt Lahden kerhoa myös sillä, kun Pekka on toiminut aiemmin Lahden kerhon rahastonhoitajana ja nykyään pitkään jatkuneena perinteenä kerhon tilintarkistajana.

 

KAIKKI OLLAAN SAMANLAISIA

Postimerkkikerhossa on monenlaista keräilijää: Jotkut ovat kauppiaita, jotkut ostajia. Jotkut keräävät kansioihin, jotkut näyttelykokoelmiin. Pekan mielestä kaikki ovat yhtä arvokkaita ja jokainen on yhtä tärkeä ystävänä, keräilijänä ja postimerkkikerhon jäsenenä

Pekka Häkkinen on palkittu Lahden Postimerkkikerhon pronssisella ansiomerkillä.